Amerikaanse Maagdeneilanden: een paradijs op aarde

15 jan 14:07

De Amerikaanse Maagdeneilanden, formeel Virgin Island of the United States, werden in 1493 ontdekt door Christoffel Columbus en zijn genoemd naar Sint Ursula en haar aanhangers.

Piraten en avonturiers hebben de ongerepte zeeën die de prachtige stranden van dit echte paradijs omspoelen al lang hun thuis genoemd. Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Frankrijk hebben lang gestreden om het bezit van de eilanden omdat de bodem en het klimaat bijzonder geschikt zijn voor bepaalde soorten gewassen.

De diatribe eindigde officieel pas tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de Verenigde Staten enkele van de Deense eilanden kochten, terwijl andere tegenwoordig nog steeds onder Engelse en Puerto Ricaanse jurisdictie vallen. Ze worden nu beschouwd als Amerikaanse gebieden.

De Maagdeneilanden zijn een fantastische bestemming, rijk aan natuurlijke schoonheid en geschiedenis. Deze pagina geeft een snel overzicht van elk van de eilanden.

Waar liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden?

Charlotte Amalie

Waar liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden?

De Amerikaanse Maagdeneilanden liggen in de Caribische Zee, ongeveer 60 kilometer van de kust van Puerto Rico en 1800 kilometer van de kust van Florida. De Amerikaanse Maagdeneilanden maken deel uit van de Kleine Antillen, namelijk de archipel van de Bovenwindse Eilanden.

Door hun geografische nabijheid kunnen reizigers ook naburige Caribische eilanden verkennen, zoals Antigua en Barbuda, Barbados, Anguilla, Guadalupe en nog veel meer. Voordat u echter een reis organiseert naar andere Caribische eilanden of steden die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf de Amerikaanse Maagdeneilanden, moet u informeren naar het soort documentatie dat vereist is, aangezien uw ESTA-toestemming u alleen toestaat naar gebieden die onder toezicht staan van de Amerikaanse regering, zoals Puerto Rico.

Hoe kom je op de Amerikaanse Maagdeneilanden?

Omdat er geen rechtstreekse vluchten zijn tussen Italië en de Amerikaanse Maagdeneilanden, is het essentieel om een tussenstop te maken in de Verenigde Staten en vervolgens naar een van de twee luchthavens van de eilanden te vliegen, St. Thomas of St. Croix. Het zal vervolgens vanaf deze twee eilanden naar St. John en Water Island kunnen gaan.

Vanwege de nabijheid van Florida kunnen de Amerikaanse Maagdeneilanden in ongeveer twee uur worden bezocht vanaf de luchthaven van Miami. Bovendien zijn er veel rechtstreekse vluchten naar de Henry E. Rohlsen Airport op het eiland St. Croix, zelfs vanuit plaatsen als New York en Atlanta.

Italianen die de Amerikaanse Maagdeneilanden op vakantie willen bezoeken, moeten de volgende documenten hebben:

  • de elektronische reisvergunning ESTA, die nodig is voor reizen van maximaal 90 dagen en/of doorreizen op Amerikaans grondgebied;
  • Zelfs kinderen moeten een geldig elektronisch paspoort hebben om naar de Verenigde Staten te gaan. Bovendien moet u bij het invullen van het ESTA-formulier informatie over uw paspoort vermelden.
  • Een vliegticket, duidelijk zowel heen als terug, is nodig om een ESTA te krijgen.

Wanneer de eilanden bezoeken?

Om optimaal te profiteren van alle aangeboden activiteiten en de natuurlijke schoonheid van de eilanden, is het van vitaal belang om op het juiste moment te vertrekken. De temperaturen op de Maagdeneilanden zijn het hele jaar door relatief warm door de tropische omgeving, en de maanden kunnen in twee groepen worden verdeeld:

  • een periode van verzengende hitte van mei tot november, met temperaturen tot 32°. Deze maanden worden echter ook gekenmerkt door zware regenval, en tussen augustus en oktober komen vaak orkanen voor.
  • Deze laatste periode, van december tot april, is ongetwijfeld de ideale periode om de ongerepte eilanden te verkennen. De hitte is draaglijker in deze maanden, met temperaturen rond de 29° en weinig regen.

St. Thomas: rondwandelen in de hoofdstad

Charlotte Amalie, de hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden, ligt op het eiland St. Thomas. De waterkant van de stad is een must als u op vakantie bent op het eiland. U kunt aangemeerde jachten zien en stoppen in verschillende restaurants, clubs en winkels in het meest moderne deel.

Als u echter de smalle straatjes ingaat, maakt het grote stadsaspect plaats voor plaatsen die sterk doen denken aan de koloniale periode, met oude muren, typische huizen met rode daken en koloniale pakhuizen.

Historische plaatsen om te bezoeken op het eiland Saint Thomas

HOTEL 1829

Dit hotel was ooit het huis van de rijke Franse handelaar Alexander Lavalette, en werd in 1906 omgebouwd tot hotel. Veel originele architectonische onderdelen zijn bewaard gebleven, zoals de terracotta vloeren, Marokkaanse keramische ornamenten en kleurrijke glazen ramen.

HAAGESEN HUIS

Het Haagensenhuis was het huis van een Deense bankier. Sommige kamers kunnen worden bezichtigd, waardoor u meer te weten komt over de weelderige levensstijl van de bourgeoisie in de 19e eeuw.

FORT CHRISTIAN

Dit fort is een van de oudste gebouwen op Sint Thomas. De bouw van Fort Christian begon in 1672 met als doel de inwoners te beschermen tegen invallen van piraten. Tegenwoordig herbergt het gebouw het Museum van de Maagdeneilanden, en met zijn enorme klokkentoren en kenmerkende rode muren is het een niet te missen bezienswaardigheid.

REGERINGSHEUVEL

Op de heuvel staan verschillende oude herenhuizen uit de Deense tijd. Laten we beginnen met het Wetgevingsgebouw, dat in 1847 werd voltooid en momenteel de zetel is van de wetgevende macht van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Het Regeringspaleis daarentegen werd rond 1860 gebouwd; het is momenteel het huis van de gouverneur van de eilanden, hoewel de eerste twee verdiepingen te zien zijn.

St. Thomas biedt zijn bezoekers ook ongelooflijke uitzichten op de Mountain Top: met zijn 500 meter hoogte was het ooit een belangrijk strategisch punt; tegenwoordig gaat u hier naar boven om te genieten van het uitzicht op Magen’s Bay en de beste Banana Daiquiri te proeven, een cocktail op basis van banaan, bruine suiker en lokaal geproduceerde rum.

Maar daar houden de geneugten die toeristen op dit eiland te wachten staan niet op. Saint Thomas staat bekend als een echt pirateneiland!

Pirates of the Caribbean…

The 99 Steps en Blackbeard’s Castle bevinden zich op de top van de 17e eeuwse trap, waar het kasteel van Blackbeard ligt, een van de meest bekende piraten uit de geschiedenis. De kasteeltoren werd eind 1600 gebouwd, vóór de komst van de piraten, en werd door de Denen gebruikt om toezicht te houden op de haven. Het werd later de verblijfplaats van Blackbeard rond 1800.

Zwartbaard Kasteel

Drake’s Seat: Het lijkt misschien een gewone stoel, maar volgens de overlevering zou Sir Francis Drake, de legendarische Engelse kaper, hier zitten en kijken naar schepen die door Drake’s Passage varen.

In 1990 werd een vondst gedaan die de band tussen de piraten en het prachtige eiland St. Thomas versterkt. De Trompeuse, het schip van de beroemde Franse piraat Jean Hamlin, die op het eiland werd beschermd door de toenmalige gouverneur Adolph Esmit, werd ontdekt.

Charles Carlile, een Engelse piratenjager van de Royal Navy, had het bevel gekregen over de HMS Francis met als speciale opdracht Hamlin te vangen. La Trompeuse lag in de nacht van 31 juli 1683 voor de kust van het eiland.

Carlile gaf het bevel om het piratenschip te beschieten nadat het was aangevallen door zowel de Trompeuse als de kanonnen van het fort van St. Thomas, volgens Carlile’s dagboeken. Omdat het geladen was met buskruit, ontplofte het en verlichtte de Caribische nachtelijke hemel.

Een strategisch punt van de Maagdeneilanden: Water Island

Water Island ligt ongeveer 4 kilometer van St. Thomas. Door zijn gunstige ligging was het een belangrijke strategische plaats, zowel tijdens de koloniale periode als tijdens de wereldoorlogen.

Tijdens het Deense bestuur kwamen talrijke piraten naar het eiland om zich te verbergen voor de schepen en controletorens van de kolonisten; het was voor hen ook gemakkelijker om handelsschepen die van hieruit naar de haven van St. Thomas kwamen, als doelwit te nemen.

Water Island was ook het laatste van de Maagdeneilanden dat door de VS werd gekocht, in 1944. De Amerikaanse regering heeft het eiland vanaf het begin als strategische controlepost ingericht, te beginnen met de bouw van Fort Segurra.

In werkelijkheid werd het eiland pas in 1996 aangewezen als het vierde Amerikaanse Maagdeneiland. Voordien was het eiland “gepacht” door Water Philips, een Amerikaanse ondernemer die er herenhuizen en hotels liet bouwen. De vergunning werd later overgedragen aan Edward McArdle, maar nadat een orkaan in 1989 Water Island verwoestte, liet hij zijn ambities voor het eiland varen.

De omgeving van Water Island wordt bepaald door baaien en inhammen, zoals Honeymoon Beach, een wit zandstrand dat ideaal is voor romantische uitjes in naam van de intimiteit.

St. John: de parel van de Maagdeneilanden

Laurence Rockefeller, de financier, verklaarde over het eiland Saint John: “Dit mooie land zal een blijvend genot zijn voor iedereen.” Zijn opmerkingen geven het kleine eiland goed weer. Hij kocht er zelf een aanzienlijk deel van en hielp bij de oprichting van het US Virgin Islands National Park, vele milieuvriendelijke resorts en een luxe hotel.

De bescheiden haven van Cruz Bay is gemakkelijk bereikbaar vanuit St. Thomas. Dit eiland is uitstekend geschikt voor reizigers en is misschien wel de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie midden in de natuur. In werkelijkheid maakt het grootste deel van het gebied deel uit van het Nationaal Park, dat ook een door UNESCO beschermde biosfeer is.

Is Cruz Bay kleurrijk en vrolijk, dan is Coral Bay aan de andere kant van het eiland sereen. Ondanks het feit dat het grotendeels een vissers- en landbouwgemeenschap is, zijn er genoeg kustlocaties voor een fantastische keuken en livemuziek.

Zelfs in St. John kunt u duiken en genieten van enkele van de mooiste stranden ter wereld, waaronder Salt Pond Bay Beach, Lameshur Beach en Haulover Bay, dat ideaal is om te snorkelen.

De schoonheid van het eiland houdt niet op bij de stranden en de mooie bodem, waar tropische vissen en koraalriffen te zien zijn. Op dit eiland bevinden zich talrijke historische Deense plantageruïnes uit de 18e eeuw, waarvan de meeste geconcentreerd zijn in het gebied rond de Great Cinnamon Bay.

St. Croix: tussen bos en koloniale steden

Saint Croix is het grootste van de Amerikaanse Maagdeneilanden en heeft ook de best onderhouden koloniale bouwstijl.

Met zo’n groot gebied heeft St. Croix een verscheidenheid aan landschappen, vegetatie en dieren, zowel op het eiland als in de omringende wateren. Het barrièrerif dat Isaac Bay en Jack Bay omringt, maakt menselijke toegang moeilijk, maar niet voor groene zeeschildpadden. De Nature Conservancy beheert een natuurreservaat dat een groot deel van de stranden van het eiland omvat, zodat schildpadden in alle rust kunnen nestelen.

Verder herbergt het eiland 100 verschillende vogelsoorten en in de Caribische Zee die het omringt leven meer dan 400 verschillende tropische vissen. Als we het over de plaatselijke fauna hebben, mogen we het autochtone ras Senepol niet vergeten, dat een roodachtige vacht heeft.

De flora van St. Croix is verdeeld in twee delen: een gebied in het oosten dat gekenmerkt wordt door heuvels en droge struiken, rijk aan cactussen, typische tropische bomen en heilige baobabs die rechtstreeks uit Afrika komen. Het vochtige regenwoud kenmerkt het gebied in het westen; een suggestieve en onvergetelijke plek om hier te bezoeken is Mohogany Road; het is geen toeval dat de mahonieboom een van de symbolen van het eiland is.

Koloniale steden om te bezoeken op St. Croix

  • Christiansted: Het havengebied van de stad werd door de Fransen aangelegd in het midden van de 16e eeuw, hoewel het op zijn best was tijdens het Deense bestuur. De unieke koloniale monumenten van de stad, met turkooizen paleizen en brede portieken om zich te beschermen tegen tropische winden en regens, zijn nog steeds zichtbaar en dragen bij aan de historische betekenis van de stad.
  • Fort Christiansvaern: gebouwd in 1749 om de haven en de bewoners te beschermen tegen invallen van piraten, het bouwwerk werd later gebruikt als rechtszaal en gevangenis op het eiland. Het is nu aangewezen als een National Historic Site.
  • Het Steeple Building, waarin het National Park Service Museum is gevestigd en dat de eerste kerk was die de Denen bij hun aankomst op St. Croix bouwden, biedt een kijkje in het dagelijks leven van het eiland in de vorige eeuwen.
  • De tweede stad, Frederiksted, heeft een moeilijker verleden, maar het zijn de gebeurtenissen in deze stad die Saint Croix de bijnaam “vrij” Amerikaans Maagdeneiland hebben gegeven. Frederiksted werd ook tijdens het Deense gezag opgericht, maar tijdens de slavenopstanden van 1848 werden veel van de oude structuren van het eiland beschadigd en later herbouwd in een Victoriaans ontwerp.

Bezienswaardigheden in St. Croix

  • Buddhoe Park: De vele plantages van het eiland vereisten een groot aantal werknemers, en helaas, zoals we allemaal weten, was dit de tijd van de slavenhandel. Op 3 juli 1848, na verschillende demonstraties, marcheerde een aanzienlijk deel van de bevolking van Afrikaanse afkomst naar het kleine park van generaal Buddhoe om hun onafhankelijkheid op te eisen. Op dat moment verklaarde gouverneur Peter Von Sholten het einde van de slavernij op de eilanden: “Allen die niet vrij zijn op het grondgebied van Deens West-Indië zullen vrij zijn!”
  • Mt. Washington Plantation: hier vinden we de overblijfselen van een zeventiende-eeuwse suikerfabriek en een antieke, door dieren getrokken molen waarmee de suiker werd gemaakt;
  • Grange Plantation: Een boerderij die werd opgericht voordat de stad werd gesticht en die nog steeds in bedrijf is en fruit en groenten levert voor de St. Croix markt. Een aangrenzende historische brouwerij heeft een museum voor mensen die geïnteresseerd zijn in hoe bier vroeger op het eiland werd gemaakt.
  • Cruzan Rum Distillery: De beste rum ter wereld wordt hier sinds 1650 op traditionele wijze geproduceerd.

Maagdeneilanden, een concentratie van natuur en geschiedenis in het midden van het Caribisch gebied

Petrogliefen bij Reef Bay

Wilde natuur en geschiedenis ontmoeten elkaar in een liefdevolle omhelzing in het aardse paradijs van de Maagdeneilanden. Ze zijn een uitstekende keuze voor elke soort vakantie.

Het is mogelijk om historische plaatsen op de eilanden te bezoeken, zoals plantages en koloniale dorpen, waardoor u het verleden kunt aanraken en kunt zien hoe de mensen destijds op de Caribische eilanden leefden. Op de eilanden zijn voor de geïnteresseerden ook petrogliefen ontdekt uit de tijd van de Tainos, een indianenbevolking die inmiddels is verdwenen.

Bovendien maken de verschillende bezienswaardigheden die teruggaan tot de gouden periode van de piraten de Maagdeneilanden tot een intrigerende en vermakelijke plek om met het hele gezin te verkennen. Er zijn diverse activiteiten en uitstapjes mogelijk voor jong en oud die gefascineerd zijn door de rovers van de zeven zeeën.

Wandelen op de eilanden is mogelijk voor sportievelingen, dankzij de vele paden in het St. John National Park of op St. Croix. Snorkelen is echter de mooiste activiteit om hier op vakantie te doen.

De Amerikaanse Maagdeneilanden hebben meerdere malen op het podium gestaan van de “Best Snorkeling” award van het wereldwijde Scuba Diving magazine. Bedenk dat St. Croix het grootste levende koraal- en sponsrif van het Caribisch gebied bevat. Het van dichtbij bekijken van het koraalrif en de vele tropische vissoorten die de Caribische Zee bevolken is een ongelooflijke ervaring.

Je kunt niet anders dan na je eerste bezoek terugkeren naar deze geweldige site!

We laten je achter met deze video van het St. Croix rif van whereserik:

MEER WETEN:

Terug naar de startpagina.

Bezorgd over ESTA? Lees onze veelgestelde vragen.